Sånt humör

Red Vappe en katastrofal runda innan idag med en toppad Vappe som bara jävlades :) sprang 4 km till stallet sen vid 7 och hade stallmöte, sprang därefter hem igen och nu ska jag hoppa i säng :) Mitt humör idag:

Lite frukost

PW avklarad

Tips denna dag är att gå ut i vårsolen och promenera, garanterar full energipåfyllning så det räcker ifall det skulle komma ännu mer snö framöver! ;) ♥

Dagens Vappe

Dagens Vappe var fin, snäll men nååågot stel pga underlaget vilket är förståeligt :) Skritten var något seg, men efter traven kom han igång fint och höll sin form. Galoppen blev lite jobbig då han snabbt fick styltor, men han gjorde sitt bästa och det uppskattar jag :) ♥ Skrittade honom för hand lite efteråt, och bara myste lite.

Det är svårt att förklara...

...Hur jäkla trött jag lik som alla andra är på snön. Jag försöker förtränga att den ens finns där men det är jävligt svårt med tanke på att jag är ute 50% av min dag och motionerar, är i stallet samt rider... SKIT är det, må våren komma och jag ska välkomna den med öppen famn och vara glad!
 
Nu beger jag mig upp för att släppa ut hästarna!

Säger godnatt

Blev faktiskt ingen ridtur idag, tog in och ryktade fjönten men han ville inte stå still, heller inte bli ryktad verkade det som :) Som dom höll på i hagen alla hästarna? Fnatt hade de alla tre, bockade och busade... Skyller på vädret.

Är varken så jätteglad på vädret eller Vappis just nu, vädret är skit o Vappe fjöntar allt för mycket. En dag är det bra, sen två dagar är de skit och så fortsätter det sådär :/ Aja är väl bara till att blicka framåt och köra på! :)

Med detta säger jag godnatt.

I mitt påskägg

Fick ett påskägg med godis, en lotion samt behövliga pads av mami! Tack :D

Gym @ home

Förvandlade mitt rum till ett gym istället, körde mage, ben och armar med hjälp av en pilatesboll, gummiband och mina 2 kilos hantlar som räcker låååångt och väl när man gör många och snabba reps :)

Bra remix!

Skit skit skitväder!

Snön är på besök igen och jag är surare än nånsin! Funderade på om Vappe skulle få vila idag men fasen heller, tycker att han ska få gå åtminstone skritt och trav idag så får plåga mig själv en runda i skogen :)

Sen blir det städa rummet, köra ett gympass och jag hade gärna velat dra och sola en sväng med tanke på skitvädret. För att få upp humöret lite lixom, får se hur det blir med det :)

Kramar till er sålänge!

Aktiv


Utöver ridturen på 2 timmar och fix i stallet och sådär så vart jag även ute på en timmes PW idag. Ville känna av lite hur mitt knä skulle reagera men det kändes ingenting :D Så tog en runda med mördande uppförs och nedförsbackar så det lär nog kännas i benen imorrn ;) Har också gjort mina knäövningar som gör nytta för styrkan i mina ben över huvud taget! Så tog fram hantlarna och körde lite armar och även mage när jag ändå vart igång :) Aktiv dag!

Lov

Idag har jag bara gjort det jag känt för att göra! Mamma fyller år så gick upp och sjöng för henne, sov sedan till 10 då jag drog vidare till stallet och red Vappe i 1,5-2 timmar. Varför? Underlaget i paddocken var PISS så när jag ridit han där i skritt och trav i en timme och han gick som en klocka men fortfarande hade energi och trotsade mig - så drog jag ut till skogen och skrittade på småstigar, backar och sådär i cirkus en timme :) Han var ytterst lite svettig men lite trött i hjärnan på hemvägen :)
Bjuder på en loj bild på mig och Vappe, med våra fina grejer från Hööks :) Får ta bättre bilder en annan dag :)

Skrev ett inlägg

Jag skrev ett inlägg innan idag, men eftersom att min mobil är så knasig så ville det inte läggas upp :(
 
Idag var iallafall sista dagen på praktiken, vilket vart sjukt ledsamt. Har trivts så bra på Hööks och jag hoppas att de har trivts med mig också! Detta fick jag som en liten Tack present :D
Ett schabrak, en grimma, ridstrumpor och en borste samt en supergullig lapp! Snällaste människorna ♥
 
Som tur väl är så ska jag jobba där så smått på helger och i sommar, så jag längtar tillbaka :D

Aktiverat lillkillen

Idag blev det en cirka 40 minuter lång ridtur, men framskrittning, en massssssa trav, och sedan avskrittning :) Kan ju säga som så att han mjuknade till något enormt trots att det bara vart raksträckor med lite sidförflyttningar och så :) Men fint gick han, och det var pga att jag gjorde rätt helt enkelt :) Han verkade lita mer på mig idag, och var inte alls jobbig på något sätt :) Super!
 
Imorgon, vila eller longering
Torsdag, genomridning i paddocken
Fredag, Tur i skogen, småstigar, långa travsträckor, backar och lite hjärnaktivitet, tänka var vi sätter fossingarna ;)

Vår monter

Mysiga plutten


Imed Vappe gick rätt hårt igår så ville vi inte att han skulle bara stå idag, så fick bli att skritta honom för hand en halvtimme ungefär :) Finaste myskillen <3

Ridsport


Har middag, o detta är min sysselsättning ;)

Lång dag

Tycker dagen har varit jättelång :P Linus åkte hem rätt tidigt imed jag skulle till stallet, Jessica red Vappe på åkern vid halv 10 sedan kom hovis vid 12. Skulle egentligen jobbat 12-17 men pga lite missförstånd med hovis och att där var så pass lite kunder på Hööks så skippade vi det :) Kommer iallafall få jobba några lördagar nu, wiho!
Behöver lite nya bilder, får se om det blir lite nya när vi ska dra till ridhuset och sådär så ni kan få se när han går ordentligt, på ordentligt underlag :) Och så får jag väl inviga min nya kingslandjacka och Charles Owen hjälm :)
Pikéerna jobbar jag i, även klockan. Och mössan värmer sååå gott när jag är i stallet :D

Ridhus

random bild från google
Har bestämt mig för att börja rida i ridhus en gång i veckan ungefär, han är ju trots allt unghäst, och jag ska ju trots allt fortsätta hans vidareutveckling så jag känner att ett ridhus vore toppen :) Pappa betalade in min medlemsavgift idag så nu är de bara anläggningsavgift + nyckel sen är de kirrat! Hoppas på en tripp till ridhuset redan nästa vecka så jag får rida igenom honom ordentligt :)

Hårfärg?

Brun ombre, ljusbrun eller brun? :)

Longering

Longerade Vappe idag, han gick bra i alla gångarter, lite fnatt i galoppen men det förstår väl jag det, vårkänslor, fällningsperiod osv :) Gick även en promenad efteråt och tränade lydnad via rösten. Duktig kille!


Och så lite middagshö

Imorgon kommer Jessica och rider, och så kommer hovis också! Skorna sitter kvar än efter 8 veckor :-D

Såret

Tvunget skulle jag ju ha av plåsterna o titta, trots att jag svimmar o mår illa när jag ser sår på mig själv. De har läkt fint iallafall säger dom, vad vet jag... Jag tycker fortfarande det ser äckligt ut :)

Wanties from H&M

Eftersom jag har TVÅ PAR fungerande och hela byxor så behöver jag fler, nya!!!

Full rulle


Har massor att göra idag, skitkul! Hjälpt hur många kunder som helst och sprungit som en betjänt i flera timmar nu haha :D Love good service! 15% på hundgrejer samt täcken! ;)

JH Collection

Jag hoppas ni har kikat i nya katalogen som kommit ut, massa nya snygga JH produkter. Här är mina favoriter:


Middag ;)

Frukost deluxe

Läggdags


Lägger mig efter en intensiv dag, vissa dagar är bara för jobbiga och för mycket att göra :P

Var iallafall hos sjukgymnasten imorse och hon tyckte knäet såg o kändes mycket bättre! Tog laser och satte på nytt tejp :D Ni kan ju se jacket på bilden, såhär efter över en månad är där fortfarande svullnad och jack... :P

Snart hoppas jag min otursperiod är över, rätt tråkigt att inte kunna jobba, träna eller rida fullt ut!!!

Mums


Till vappe :D

Hiss Börjes


Oj vad Hööks snart har en slående konkurrent!!! Jättemånga fina saker och rätt likt Hööks sortiment vad gäller hundgrejer, träns, vård & smörjprodukter och så tycker jag där va en del "kopior" men över lag var det kul att kolla igenom katalogen :D

Klant...

Tror ni inte jag skär mig på ett söndrigt glas på praktiken och det sprutar blod? Tur man har min handledare Sanna som tvättade såret rent och plåstrade om medan jag höll på och svimma -.-

Åkte och kollade så att där inte var glas skärvor i såret och så limmade dom och tejpade det :) återigen höll jag på att kollapsa...

Dö hemska otur!!! :P Tur de inte blev värre åtminstone :)

Hoppas ni mår bra, kram :)

Foodtime

Storm


Hästarna fick morgonhöet inne, för fy va det blåser!!!

Monday

Då är det på at igen, praktik två veckor till sen är det lov! Både positivt och negativt att sluta praktiken, på ett sätt kommer jag sakna det samtidigt som jag vet att jag kommer va där i sommar. Sen måste vi ju gå i skolan lite innan vi tar studenten, måste ju tagga till lite! :D
Dagens "jag-stör-mig-på" är människor som är så självsäkra så att det går över styr, såna som "vet" att dom är någonting och som verkligen ska visa det också. Twi! :D
 
På lovet ska jag ta tag i och träffa världens bästa Vanessa, synd att man inte umgås med de människor man trivs med mer? Hade ju mått så mycket bättre helt allmänt. Aja det får det bli ändring på :D ♥
 
Idag tar vi med en sallad till jobbet, mumma!

Nytt täcke dag 2

Hållt igång

Har hållt igång hela dagen känns det som! Blev lite simning 750 meter, skulle egentligen blivit 1000 meter men knäet sa ifrån.Så fick bli lite vattenövningar i varmvattenbassängen istället :) Jobbigt!
Imorgon kommer Jessica och hälsar på mig och Vappe, då han inte är sig självt riktigt just nu. Tur det finns snälla människor också som vill hjälpa en :) ♥♥♥

Söndag

Helgen går i 190 km/h känns det som... Helt plötsligt är det söndag :P Aja idag blir det förhoppningsvis lite simning, mockning och ridning :) Gårdagens upptäckt:

Tre döda möss i min spann i sadelkammaren.... Äckligt och synd om dom, men bättre det än att dom tuggar på våra grejer! Nya musfångaren, billig och bra!

New in


Med höga bogveck för att motverka skav :) 300 kr!

Sista 20



Sista 20 minuterna på cykeln nu, visar va ja kört för pass sen :) Go go go!

Morning saturday!


Frukost - gymmet - stallet

Min fredag



Mamma lagade laxplanka, sen blev de tv och gurka + dipp!

Frukost


Smoothie, apelsin och grova knäckebröd :)

Ofrivillig avsittning


Red ut en sväng mot åkern med snälla mamma som gående sällskap, han jobbade på fint och så skulle vi ta lite galopp. Dock ville han inte ta den direkt så jag la på ännu lite mer skänkel och då blev det rodeo så jag flög som en vante hahaha. Svårt att hålla sig för skratt, men han fick sig en utskällning för så får man inte göra :P Tur jag hade tio tjocktröjor och en tjock jacka så jag landade mjukt och Vappe stod fint och väntade tills jag rest mig upp igen. Busen!

Efteråt gick han som en klocka i alla gångarter och ville göra rätt för sig :) Duktig kille!

Övningar


Fick lite övningar idag hos sjukgymnasten, som jag ska göra för att stärka musklerna och fyyy va omusklad jag är i det knäet just nu :( Fick lite laserbehandling och tejp också..

Fram med broddarna igen

Ja detta var väl väntat, kommer hålla hoppet uppe om våren men med medvetenhet av att där säkert kommer komma snö in i augusti. Värdelöst men vad ska man göra!? Fint är det iallafall, något positivt! :)

Morgondagen

Har gjort av med lite energi genom 200 vanliga situps, 200 åt sidan med mera. Man blir ju så rastlös när man vet att man inte kan ut och PWa, springa eller dra till gymmet. Eller gymma kan jag ju men inte fullt ut.

Imorgon bitti drar jag till sjukgymnasten 07.30 och därefter blir det skola 08.20 till cirka 14.00 :) Därefter får det bli en tripp till stallet och förhoppningsvis en ridtur. Får se om jag drar ut på någon åker och rejsar lite eller om vi tar en tripp i skogen så han får lyfta på fossingarna lite :) Snart kommer hovis med om någon vecka - skönt!

Positivt överraskad

Blev positivt överraskad över att ha Peter Winslow
på Hööks hela dagen idag. Morgonens första tre timmar 10-13 spenderades på en föreläsning av honom om sadlar, tillverkning, passning, och ja allt gällande detta. Helt sjukt lärorikt och detaljerad information fick vi - vilket gör att vi kan hjälpa kunderna lättare också!

En del saker var rätt självklara och logiska men som man egentligen inte tänkt på, och andra saker var sjukt svåra och som man aldrig hört talas om förut! STOR HISS TILL DETTA HÖÖKS! :D Lärorikt till tusen!
 
Jag som aldrig ens sett hur en sadel ser ut i grund och botten, fick en chock när jag såg hur jävla fula och billiga dom ser ut utan all läder utan på haha ;)

Hot tops from Gina

Tre snyggisar ifrån Gina tricot, skulle gärna fått landa i min brevlåda! :)

Morning!

Onsdag morgon, lika trött som vanligt - vaknar och tänker "Nej fy fan inte en dag till!" Men när jag väl vaknat upp så känner jag "Wihoo! upp och träffa Vappe och sedan vidare till praktiken!" ;) Med andra ord är jag jävligt morgontrött klockan 06.30 på morgonen men det är bara till att upp och hoppa! Ser fram emot en sommar på Hööks :D
 
Vappe får bjuda på dagens bild, lille älsklingen ♥

Tisdag

Gårdagen blev utan bloggning, började iallafall 9 och slutade 5 så hann hem och rida i paddocken = bara skritt och liiiite trav där det var mjukt. Var så arg igår på underlaget så det är helt sjukt... SKIT. Men tillslut gick Vappe fint i både skritten och traven och släppte lite för mycket, men det var bara att hålla om!! :P Finekillen ♥
 
Dagen består av utsläpp - fixa stallet - praktik - jobb - hem och sova :P
 
På onsdag kommer Peter Winslow och snackar sadel, och jag är glad att jag kommer lära mig ett och annat faktiskt - ska gå med han en del och lyssna lyssna lyssna! :)
 
Tråkigt inlägg, men nu vet ni att jag lever iallafall! :)

Dagens ridpass

Var blåsigt, hårt i marken och en spänd Vappe. Men han skötte sig jättebra jämfört med i torsdags som han var så fjantig! Han gick i en någorlunda form, men han släppte aldrig helt. Och eftersom vinden bara blev hårdare och hårdare så såg jag mest till att få honom riden i skritt och trav, lite förflyttningar och sådär i 30-40 minuter.
 
Imorgon slutar jag 5, så förhoppningsvis är vädret och underlaget bättre så jag antingen kan bege mig ut på en uteritt med konditionsövning eller ett pass i paddocken. Och på torsdag hämtar vi förmodligen lite hinder så vi kan börja skutta så smått också! :)

Bubbelbad


Tog mig nyss ett bubbelbad med en smoothie i handen, härligt!

Något har hänt

Mina ben har bestämt sig för att smalna av, antingen är det på grund av att det har försvunnit muskler under tiden som jag inte ridit, eller så är det på grund av att jag äter helt annorlunda nu!
Oftast blir det gröt, eller äggröra till frukost, middag kör jag på sallader, kött och sallad och små portioner. När jag kommer hem äter jag förmodligen ett par grova knäckebröd och dricker smoothie. Emellan måltiderna blir det ju en och annan frukt också! :)

JAG HAR VUNNIT ETT REVOLUTION TRÄNS!

Gud så glad jag blev, när jag klickade in på min mejl och läste att jag var en av vinnarna utav pannbandstävlingen som Hippson och Perfect sit of Sweden anordnat :D Som pris får jag och fyra andra ett varsitt träns ur revolution-serien samt tre exemplar av våra egendesignade pannband som tävlingen gick ut på :D WOHO!
Detta är då min skiss, som jag inte trodde skulle räcka ända fram :D
Min motivering är jag väldigt nöjd med och jag LÄNGTAR tills jag kan
få se det i verkligheten!!!! Såklart valde jag ett Jump off revolution träns!
 Här kan ni läsa artikeln: http://www.hippson.se/artikelarkivet/utrustning/de-vann-pannbandstavlingen.htm

"Jag ska inte shoppa"

Hade jag intalat mig själv, men när saker går plus, minus, noll och det är extrapriser så finns där ingen återvändo. Här är mina senaste inköp som jag är riktigt nöjd över och jag har bara slösat 600 kronor ;)
Stablestore - Hööks - Charlies

Glad morgon

Läste ett mejl precis som gjorde mig helt överväldigad, längtar tills jag får berätta för er också!! :D
Idag blir det att skritta en sväng på Vappis, och hoppas på att han är lite lugnare idag ;)

Toppendag

Dagen startade med ett irriterat humör, som dock ändrades efter en morgonpuss av Vappe, Jessica kom inom på Hööks och så hade jag det allmänt bra idag på praktiken :) Jessica red Vappe idag, så imorgon blir det en tur på honom igen och se om det går bättre ;)
Har inte så mycket att skriva. Sommarjobb är förmodligen kirrat, nu ska jag slappa framför tvn! :)
(Kom ihåg att det är 100 kronors rabatt på Hööks samt halva reapriset på vissa varor!)

Gnäll inlägg - känsliga läsare varnas


Här sitter jag och tänker på hur dålig min dag över lag egentligen har varit, om man bortser från gapskratten med mina härliga klasskamrater, pappas snälla hjälp idag och sådär.

Dagen börjar med att jag får ett samtal, en av hästarna har varit utanför boxen inatt och fått i sig MAX 2 kg extra hö och skitit lite här och var, ingen skada skedd. Jag får skit för jag hade insläppet såklart och yada yada. Allt är utrett nu och det visar sig att hästen varit på vift förut.

Ridturen på Vappe var den första dåliga turen på över en månad, som han varit här. Kanske berodde det på vädret, kanske mitt humör. Jag vet inte men jäkligt dåligt gick det och ont i knäet fick jag.

Dessutom har det gått 14 dagar sedan olyckan med mitt knä, och att det fortfarande är blått, svullet och gör ont gör inte dagen bättre!

Avslutade dagen med att krama om Vappe i sådär 20 minuter och bara va, pappa bjöd även på räkmacka när jag kom och fick ett fint sms från mamma.

Kram på er alla!

Tack mamsen


Förutom ett par färgglada strumpor så fick jag även ögonfransserum och mascara som är skitbra av mamma! Hoppas på längre o finare fransar nu :D

Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett Amigo fleecetäcke från Strömsbergsgård hos Ponnydressyr.se!
Klicka HÄR eller på bilden för att komma direkt till tävlingen, som avslutas den 10 Mars!

Förlåt plånboken


Men när det är såhär snorbilligt som 299 kronor för två Hv polo tröjor så är det faktiskt värt det :D

Solig morgon


Här sitter jag på husgaveln och har precis fixat färdigt stallet. Solen lyser, jag har bara tjocktröja på mig, fåglarna visslar och hästarna äter sitt morgonhö. Underbart!

New Hv Polo


Så fin och rosa, kommer passa fint till en solbränd hy :D love!

Tack papi

Fick den här tröjan härrom dagen av Pappa, han skulle själv ha den men den passade inte. Världens snällaste ♥

New in

Ja bilden är spegelvänd, deal with it!

Lyckligast i världen

För idag har jag ridit Vappe för första gången på över en vecka :') Kändes så himla bra att hoppa upp och rida en sväng, dessutom blev det barbacka för första gången eftersom jag inte kan rida med sadel ännu pga knäet :)
Underbaraste 5 åringen ♥

Duktig tjej!

Idag var jag riktigt duktig och steg upp klockan 7, för att sedan köra och ge hästarna morgonhö :D Så himla mysigt att vara i stallet på morgonen och höra dom mumsa så gott på sitt hö! Har jag sagt det tidigare så säger jag det igen ;) Vid 8 kom Jessica för att rida Vappe, utifrån vad jag kunde SE så såg han väl lite spänd och motstretig ut idag, men tillslut kom han i en bra form ändå och blev svettig, han jobbade på bra :)
Vi mockade, fixade hö, vatten och kraften så var hemma redan halv elva - elva ifrån stallet - allt färdigt och klart :D
Vad passar inte bättre än en bild på Vappe och hans ägare Jessica :)

1 Mars, Fredag & SOL!

Blir man glad eller? När solen kikar fram upp över vattnet mitt för huset? Riktigt fint och mysigt :D

Idag är det praktik som gäller, första gången på cirka två veckor! Helt sjukt vad man saknat det ju :P