Gott nytt år på er

2014 satsar jag på hästen, familjen, jobbet och de äkta vännerna :D ♥
puss vänner och ovänner!

Nya skor



Reebok Soft Tone tror ja dom heter, ni vet med sådan rund sula vid häl och tå, väldigt sköna! :D Det behövs verkligen när man går på jobbet hela dagarna :)

Tidig morgon


Upp halv 7, släppa ut hästarna, rida Hugo och mysa med honom, duscha och sen nu jobba :D Ha en bra dag!

Fyndat


Åkte med Maja till EKO idag innan vi skulle rida o fixa i stallet, så fyndade dessa Mountain horse ridbyxor för 275 kronor - nöjd!

God middag bloggen!

Har suttit och pillat med bloggdesignen hela morgonen och hoppas att den ser någorlunda bra ut och att alla länkar funkar, annars får ni gärna hojta till ifall något ser helt galet ut :)
 
För övrigt så har jag klickat hem mig ett sånt här ländtäcke, lägger upp bild när jag fått hem det så ni kan se på närmre håll - från Eskadron!

Julklapp..


..Av mig själv

Vad tycker ni, är de inte snygga? ;)

God Jul




Varit uppe i stallet och släppt ut hästarna och gett dom julgodis, ridit en runda med Maja och red i paddocken i slutet - min lilla prins gick som en klocka :D

Låg julklappar i bilen när ja gick ut imorse, de var från syster :D Glad man blir! Hästfilt & en mössa!

Julklapp

Fick min sista julklapp från Simon (vi ses ej på själva julafton) & det blev en lädergjord & ett pannband från Hööks :D Fick ha 140 cm i gjorden på Hugo, han som är så smäcker tyckte jag ;)

Jobbedag


Ännu en jobbedag från klockan 11 till obestämd tid, beroende på hur mycket folk vi har :) Mockade o pyntade Hugos box imorse, måste inom stallbyggen eller eko och köpa foder idag innan jobbet med :)

Förlåt för dålig update, blir bättre efter jul :D
kram

Godmorgon lördag

Uppe klockan 7 och släppte ut hästarna, hann rida en runda på en pigg Hugo vilket gick jättebra :) Nu ska ja fixa mig inför jobb så hörs vi mer ikväll! :D bild på mami & Hugo ♥

Fredagsmys

Här sitter jag och slår in klappar från mig och Simon :) så nu är NÄSTAN alla klappar klara. Är faktiskt inte helt nöjd ännu hihi så det kommer kompletteras ;) ♥

Julbak med mami

Rischoklad och snickers ;)

Dec. 19, 2013

Fick köra in och köpa ett bogskydd samt mer ludd till Hugo då han fått rätt så mycket mer skav...

Tidig stallvistelse

Åkte upp redan innan 8 imorse till stallet för att rida ut en runda med Ann! Det gick jättebra, dom travade på bra idag och Hugo var riiiktigt sammarbetsvillig :D Tänkte prova honom på banan någon dag igen snart :)
Nyfiken Hugo
Ann's Winnie
 
Och så konstaterade jag idag att Hugo inte tyckte om min macka med majonäs ;)
 

Bloggfri dag

Det fick bli en bloggfri dag igår, då det var full rulle ända tills läggdags. Somnade vid 8 ;)
Men idag har jag sovit ut ordentligt och ska kila upp till stallet strax, får bli en ridtur tillsammans med Ann nu här på morgonkvisten, ska lägga min padd under schabraket idag tror jag pga att han börjat få skav (då han även är rakad vid sadelläget)..

Trööött

Oj så trött jag är, efter en lång dag ligger jag utslagen i soffan hos Simon med katten i knäet. Blev ändrad jobbetid 11.30-16.30 imorgon så eftersom jag har utsläppet fixar jag stallet på morgonen :)

Dagen har gått åt till att åka med Jessica med hennes häst Vappe (min förra foderhäst) till Malmö och reda ut honom. Allt har gått super förutom att Jessica lyckades bli hundbiten innan vi ska köra iväg så de medförde lite problem, stackarn!

hörs mer imorrn, kram

Lång dag!


Hade utsläppet idag, blev lite krångel för ena hästen kom ut med fel täcke osv.. Nog om det för det förstörde min morgon haha :)

Fixade stallet, åkte hemom och därefter körde jag och Simon upp till Pamela och red hennes kusar. Hon tog komma, jag tog Sol och Simon fick Katja - gick super ;)

Därefter åkte ja upp och red Hugo ihop med Ann och hennes Winnie - gick jättebra! Hugo var väääldigt arbetsvillig så de va kul :D

Morgondagen bjuder på att åka ner till Malmö med Jessica och min gamla foderhäst Vappe :) Skriver mer imorgon, upp med toppen imorgon!
kram

Bakis söndag

Fastän det inte är jag som drack igår, men Simon blev sugen på pizza så fick bli en för mig också ;) mums!

Tredje advent


Gårdagens jobb var riktigt roligt, fullt med kunder att hjälpa samt så kom mamma & Bert och hälsade på mig, även Lina lite senare :)

Sedan blev det julfest i stallet, mycket trevligt må jag säga. Jag är nog den som mår bäst idag eftersom de andra drack sig fulla ;) Nu ligger jag här och morgon myser med Bengtkatten :D
kram

Taggad!

Ni vet en sån dag där man vaknar och är allmänt taggad på livet och vad dagen har att erbjuda? Idag är en sån dag. Fixade stallet på rekordtid och ska strax hoppa in i duschen och förbereda mig för några timmars jobb :) När jag får tid ska bloggen fixas färdigt och bli bättre än någonsin, ni ser ju åt vilken stil det lutar åt ;) Leopard-freak som man är, men lagom är bäst - det ska ju se stilrent ut också!
 
Hinner jag, så skriver jag ett inlägg senare!
Men nu måste jag fixa mig :)

Godmorgon världen!

Gårdagen bjöd på en superhärlig kväll med Hööks-tjejerna, supergod mat och trevligt sällskap! Var nästan mätt när jag vaknade ;) Ska snart köra upp till stallet för att fixa färdigt för idag, sen blir det jobb till 16 och klockan 18 är det julfest i stallet som gäller! :D
kram på er, ha en jättebra lördag!

Förra veckans naglar



Hudfärgad beiget nagellack och så lite glitter på ringfingret :)

Fredag den 13?


Öste ut vatten över hela benet för spannen välte. woho!

Inväntar Ann med en handduk runt foten så blir det en ridtur sen :)

Ikväll middag med Hööks!

Longerat


Blev att longera Hugo idag, och vilken häst att longera alltså! Lyssnade på minsta lilla och gjorde vad man bad honom om :) I dom första galoppfattningarna blev det "bock-sparkbakut-prutt" hahaha <3

Var för övrigt inne på Stallbyggen idag och frågade om foder tips, och fick komiskt nog Hippo bas cool som förslag ;) Lutar åt det!

Kaos

Lite stökigt här på bloggen, men det får ni stå ut med tills jag är klar ;)

Förmiddag i stallet

Hade utsläpp imorse så stannade kvar till halv 12 och mockade, städade undan och putsade upp sadeln och tränsen samt förbyglarna - så nu är de mjukare o finare ;)
 
15.30 cirka kommer hovis, så tar in Hugo en stund innan och pysslar om honom :)

Tappsko

Hugo hade en tappsko så mina planer om att longera idag sket sig ganska snabbt, alltid kommer det att komma små bakslag hehe, köpte iallafall en longerpisk som plåster på såret!

Men som tur väl är kommer hovis imorgon och slår på en ny. Ska be honom titta på sprickan också på andra hoven.

Kikat lite på foder ikväll och även tillskott för bättre hovar. Värt att prova :) Hippo bas cool + Hipposelection hov tilltalar mig mycket :) Havrefritt, låg andel stärkelse och så biotin för hovarna :)

Hej!

Eftersom att jag knappast hinner blogga idag så slänger jag in ett hej nu! :) Jobb till 14 och sedan åker jag vidare till stallet för att mocka och fixa. Får se om jag longerar honom eller om han får vila idag - beror helt på vädret :)

Jobbdag imorgon


Var på kalas igårkväll hos min brorson som fyllde 7 :) Idag har varit en ledig dag, drog upp tidigt till stallet där jag mockade och red med Ann i 1 timme och 45 minuter skritt och trav! Har precis lagt på ögonbrynsfärg och tänkte måla naglarna med :)

Imorron är det lite jobb som gäller 11-14 och sen blir det bara slapp.
kram

Vill ha GINA TRICOT

Minsta ekipaget!?

Kikade på Hippson & fick syn på denna viden som jag bara var tvungen att dela med mig av!
Hur guilligt?
 
Källa Hippson

Hugo igår

Fick bli en skrittur igår med Simon som sällskap :)

Snöig ridtur

Blev en snöig ridtur, invigde min nya hjälm idag haha den hade bytt färg till vit när vi kom tillbaka ;)

Varm oboy!

Fick bli varm oboy toppat med grädde igår efter att vi kom hem ifrån stallet, man är ju så kall när man varit ute från att man släppt ut, mockat och så ridit - då är det skönt att komma in i värmen :)

2:a advent!

Godmorgon
idag är det söndag & 2:a advent :) Är uppe med tuppen för jag och SImon ska släppa ut hästarna :)
sprang ut i pyjamas nyss och fotade vår utsikt från huset, riktigt fint!

Nagelinspo

 
 
 

God förmiddag?

Har varit uppe sedan 7 men inte hunnit logga in och skriva förrän nu, åt en liten snabb frukost bestående av kaffe, lussekatter och pepparkaka :) Åkte upp till stallet där Pamela kom och hjälpte mig å mocka medan jag borstade av Hugo, kollade tempen och fixade täcket som var sönder - så allt gick fortare än planerat :D Tackar så hjärtligt för hjälpen :)
 
Hängde även Pamela upp och hälsa på alla hennes små busar som jag inte träffat på länge :) Lånade också med två sadlar hem som jag ska prova på Hugo, som förövrigt mådde bra idag trots gårdagens omständigheter ♥ Nu vankas det jobb till 19.15 ikväll.

Vill du synas?

Åh nej :(

Ann i stallet ringde mig på jobbet och sa att Hugo stod med halva täcket av och skakade som han frös:( Alltså hela hans länd var utan täcke (vet inte hur länge) i det här vädret! Men snäll som hon är bytte hon täcke på honom och när jag körde uppom nu efter jobbet så var han varm ♥ kände mig hjälplös på jobbet när ens lille bebis mådde dåligt hemma i stallet :( Tur de finns hjälpsamma människor :)
Hade stängningen på jobbet idag, lite läskigt när hela taket knakar och man står själv, radion hackar och dörrarna skakar... Uhhh tur jag är hemma nu :)

Ändrade planer

Tog utsläppet idag och skulle egentligen hängt med upp till ridhuset, men jobbet ringde och det tackar man ju såklart ja till :) Mockade och fixade klart, hälsade på honom nere i hagen och så får han denna dagen till att bara ta det lugnt :) Beroende på hur stormen utvecklar sig så bir det förhoppningsvis en ridtur imorgon :)
 
Nu ska jag fixa mig inför jobb, duscha, tanka, köpa mat och lite så!
Hörs & syns

Skogs runda


Blev en härlig skogsrunda med Ann idag i skritt med lite inslag av trav :) gick jättebra, mötte på en skenande ponny med en flicka som skrek haha. Gick som tur väl va bra.

Nu ska ja in o jobba lite :)

Morgonmys

Blev gårdagens lussebak till frukost, och så lite ägg, kaffe och macka såklart ;) Åker upp till stallet senare och rider en runda med Ann om vädret tillåter!

Ridtur med sällskap

Blev en ridtur tillsammans med Pamela och Heidi, och så Simon som fotograf! :)
Och så genom viadukten, kan ju vara läskigt ;) Men han är så duktig så!

Ett sent Godmorgon

Skulle skriva ett godmorgon inlägg imorse men mobilen ville inte som jag ville... Har hämtat pappa och lämnat av honom så han kunde köra hem min skoda som har varit lite svårstartad osv ett tag, därav avställd och jag har ju min merca nu :)
Ska upp till stallet nu och mocka, rida - så hör jag av mig sen :)
kram

Supertrött!

Är supertrött efter denna dagen, men skönt att lägga sig med gott samvete efter att ha hunnit släppa ut hästarna, rida, mocka, jobba och ta stängningen samt ge Hugo kvällsmat.
Bjuder på två bilder från imorse


Hörs imorgon, kram

Skrittur på långa tyglar



Blev en mysritt på morgonkvisten efter att ja släppt ut och mockat :)

Har precis duschat så beger mig mot lite jobb vid 13 :) Ha en bra dag!

Mys morgon



Är uppe med tuppen idag och ska släppa ut hästarna, sitter och myser med min frukost och tittar ut på soluppgången :) Vaknade självmant klockan 7 idag.

Godnatt


Nu är det godnatt för min del, blev inringd till jobb imorgon så blir att fixa stallet på morgonen, duscha och sen till jobbet :)
Sov gott!

"Vill-ha" lista

Några saker som kommer att köpas in inom kort, för det är något jag verkligen behöver :)
Behöver en Correction pad till Hugos sadel, denna har inlägg som bygger upp fake "ryggmuskler" kan man väl säga, tills det att hästen har byggt upp egna så att sadeln ligger korrekt så kan man ta väck inläggen därefter.
 
Jag behöver även någon slags boots till honom då han har en tendens att trampa av skor fram. Vet däremot inte om jag ska ha gummi (har jag i hagen) neopren, nylon eller konstläder.
 
Behöver en sadelgjord med fäste för Martingal som har snabknäppe, vilket jag har

Sen finns det säkert femtioelva miljoner saker man behöver till men detta är det som jag behöver mest tror jag ;) har ju fått mitt vintertäcke nu ♥

Hugos nya täcke


Här är det nya täcket som ja o Simon köpt till Hugo, 400 grams täcke eftersom han är klippt :) så nu ska han nog inte frysa i vinter!

Jobb & 1:a advent

Dagen började med en visit i stallet, slängde på Hugo halsen till täcket, mockade och fixade - sedan bar det av till jobb :) Fick med mig ett täcke hem som Simon köpt till Hugo, finfint! Köpte även hem två par ullsulor, liniment och en julklapp :)
 
Nu är jag trött och tänker ta det lugnt resten av kvällen :) visar täcket lite senare!