Longering

Blev att longera Vappe idag, eftersom att jag inte kan rida ännu så får jag ju hålla igång honom på något sätt mellan gångerna som Jessica kommer och rider honom :)
Tycker att han gick väldigt fint stundtals, använde mig av en såkallad chambon (se bild), som du fäster från gjorden, mellan frambenen, upp genom två ögglor uppe vid nacken för att sedan fästas i bettet :) Detta får dom att gå i en korrekt form utan att det känns alldeles för obehagligt :) Han var något motstridig idag i högervarvet men annars gick det bra. Tog bara skritt och myyyycket trav :)

Hemklickat

 
 
Från Charlies.nu!

Världens bästa

Vilken tur jag har som har världens bästa föräldrar, pojkvän, nära och kära! Känner mig mer än omtyckt just nu :)
Pappa hjälper mig i stallet, med Vappe, mitt jobb, köper morötter, halm och grejer. Mamma betalar student, bal, kläder och är med och ut o går med mig och Vappe. Pojkvännen stöttar mig till 100% och får alltid fina presenter av honom på födelsedagar och bjuder på mat, sen har jag ju snälla Jonna som skjutsar mig till skolan när man själv inte kan köra bil, Jessica som rider Vappe nu medan jag själv inte kan, alla på Hööks som så hjärtligt saknar mig nu när jag inte varit där på nästan två veckor :') Och så tittade våren förbi idag ♥ What can I say?

Hihi!

18?

Inte kan jag komma ihåg att det var så jävla ballt att fylla 18 så man ska gå och yra om det i femtioelva dagar plus tycka man är så himla fantastisk och bra? :)

Frukost


Och solen tittar in genom fönstret, mys!

Inte somnat än!


Fick typ kramp i mitt ben, och såg att de blivit mer blåmärke på bara en liten stund!

Förut tyckte jag att de gjorde ont att slå i tån i bordet och man trodde bokstavligen att man skulle svimma och ha ont för evigt. plus femtioelva svordomar. Men efter att blivit sparkad, med skor och broddar så är det bara en piss i nilen. THIS is real pain!!!

Än en gång, godnatt!

Kvällsmat


Åt en god kvällsmat tidigare, går o lägger mig nu, lite deppig och sådär. Natti! :)

Jessica på besök

Har ju hyrt in Jessica nu några dagar, skämt å sido ;) Men är evigt tacksam att Vappes ägare vill komma och hjälpa mig rida honom mitt i all uppståndelse kring mitt knä. I samma veva passar jag på att ta foton, filma och lyssna på de tips hon har att komma till mig. Det är ju trots allt hon som lärt honom allt och som är hans ägare samt känner honom allra bäst :) Det är bara att tacka och buga och ta emot all hjälp!
 
Klickade några bilder, så bjuder på ett par stycken!

Lite vår!

Förhoppningsvis kan vi få lite vår snart och så kan snön försvinna! Tänkte jag skulle fixa mig lite naturhinder att ha i gräspaddocken som jag och Vappe kan skutta över. Finns en relativt ny paddock några hundra meter bort med hinder och sådär, men ibland vill man bara dra ut utanför stallet och hoppa lite för skojs skull också ju :)

Mineralbrist?

Jag känner att jag måste dela med mig av detta och be om råd, då jag blev helt förtvivlad när jag insåg vad som faktiskt försegick! Kom fram i hagen till Vappe och såg att han stod och knaprade på någonting, "Äh det är väl lite bark" tänkte jag. Icke sa nicke, där står han och äter hästbajs? Kan inte tyda om det var hans egen tyvärr.
 
Jag har googlat och fått fram svaren:
"Om han skulle äta någon annans bajs kan man tänka sig att det vore för att stabilisera magen. Men sitt eget, då kan man tänka sig att det är någon brist. Proteinbrist KAN ge dessa symptom."
 
"Jag har bara sätt hästar göra det när de är utråkade för att det inte får utlopp för födosökande beteendet. Men det är oxå ett naturligt beteende, om det händer välldigt sällan, din polle kanskefår för lite grovfoder? Om du inte vill ändra höt, så kan du ju slänga in lite halm som han kan stå och knapra på.."
 
"Hej! Det är helt naturligt att hästar då och då äter av sin egen eller andras bajs. Det är oftast för att de behöver bakterierna till tarmen. I vissa fall är det för att de har mineralbrist. Du kan prova att öka på mineralerna om hästen äter bajset ofta."

Som tur är, har jag bara sett detta en gång. Men fortsätter det får jag göra en foderstat analys och se om det kan bero på det. Men har nyss bytt till ett bättre hösilage, vilket kan vara en obalanserad mage. Vi har hängt ut hönät med halm i som dom kan sysselsätta sig med ute.
 
Han går på 1 mått kornkross, ½ mått lympos havrefria müsli, 11 kg hösilage om dagen, han har en himalaya sten som är rik på mineraler hängd i sin box, fri tillgång till vatten ute och inne, samt tillgång till halm i hagen.

Hemmadag

Plutteeeeen ♥
 
Linus hämtade upp mig igårkväll, så jag har bara legat i sängen från igårkväll till idag vid 15.00 tiden och det är väldigt uppskattat av mitt knä! Vore det inte för min träningsvärk i vaden så kan jag nästan gå någorlunda :D Går på någon 10 dagars voltaren-kur nu så att det inte ska bli inflammation eller mer vattensamlingar i knäet.
 
Men känner att så fort jag går för länge så gör det ont, det är tur jag har mitt stöd bandage och att jag får va hemma nu två dagar så jag inte överbelastar knäet :) Imorgon kommer snälla Jessica och rider Vappe igen, är så himla glad att hon kommer och hjälper mig nu när jag inte kan rida själv :D Jessica är då Vappes ägare som bor cirka 30 minuter bort, och ändå tar sig tid och åker hit till mig och Vappe, det uppskattas! :')
 
Har mockat och fixat stallet samt myst med Vappe lite idag, handlat, käkat och kollat på tv - inte mycket mer än så! Kram på er :)

Hemma från akuten


Sitter här hemma och glor, nyss släppt in pollarna ifrån de hemska vädret :) Fick besked om att mitt knä varken fått nerv skador och vi konstaterade även på röntgen att jag inte heller skadat själva benet i knät :) Men blir massa vila och käka tabletter i 10 dagar nu. Vila är inte riktigt min grej, men blir ingen praktik imorrn :(

En tripp

Tar en tripp till kristianstad och akuten nu då...

I Vappes box


Nyinköpt


Införskaffade mig ett par blåa boots till Vappe, då han varit nära att trampa sig själv med broddarna vilket vi INTE vill! De svarta var slut i strl M så fick bli klarblåa :P

Finn ett fel


Ett styck svullet knä och kan knappt gå :( Så går de när man har glada hästar som sparkar bakut när man rider, fråga mig inte hur den andra hästen kunde träffa just mitt knä (med sko och broddar)! Hoppas de inte tog i benet bara :)

Köra bil = inte så lyckat idag :P

Fint välkomnande




Hästkompisarna gnäggar och springer till oss när vi kommer tillbaka efter ridturen :D

Mys ritt


Blev en tur i skogen idag, var för glatt i paddocken med all snö :( men vi skrittade en braaa bit i den härliga solen, tog även lite trav och galopp med. Love.

Inköpt

Fick inte så jättemycket inköpt idag, "mer än" klänning och lite småfix till den samt mascara som ja fick av mami som betalar allt gällande bal & student. Så glad jag blir :')

Middag på emphoria

Malmö


Lagt upp på både fb och insta, så sista nu på bloggen med haha ;)

Har varit uppe och mockat o fixat så nu är vi påväg till Malmö jag och mami, vi hämtar upp mormor och moster på vägen :)

Vappe får en vilodag idag :)
kram

And the hat is on


Precis släppt in hästarna o gett dom höet och kraften :) mys!

En JW mössa rikare...


...Och 24 kronor fattigare, klura på den ni! ;)

Dagens galopp

 
"NAJ! hihihihhhi, NAJ!"
 
Ser nu i efterhand att det är högen med trä som får honom att få fnatt :P
The moment when you try to be serious and just can't stop laughing :P

Dagen


Sitter här och käkar lite frukost. Har en del att göra idag så är väl lika bra att upp och hoppa o iväg :P ska rida, mocka, tanka, tona håret, jobba m.m. :)

Hästar jag provridit

Tänk att jag ens kommer ihåg vissa av hästarna som jag provridit. Här kommer ett litet inlägg om hästarna ja provridit, ja de jag kommer ihåg iallafall. Kan väl alltid va kul att läsa? :) (Observera att första hästen provades först efter 2 månader sedan Båra åkt då jag var riktigt j*vla deprimerad)
 
Sicken Horsa
Första hästen efter att jag lämnat tillbaka Pricka Båra var Sicken Horsa. Häftiga namn båda två va? haha, typiskt travar-namn. Quinnie som hon kallades var en svart travar-sto på cirka 12 år om jag inte minns fel. Helt underbar i hantering och ridning, dock ej pass, vaccin eller försäkrad tyvärr samt blivit punktfrys behandlad tror ja de kallas.
 
Toulose
Nästa häst var i Karlskrona, där jag också provade Magic. Toulose var en brun cool-lugn travarkille som tyvärr i mina ögon var SEG. Han hade stora, skumpiga gångarter, cirka 13 år och jättesnäll. Dock inget för mig.
 
Magic
Magic som stod på samma ställe som Toulose var också en travarkille på 12 år någonting, brun, liten och mycket söt. Påminde mycket om Chess som jag ridit några år :) Dock för liten.
 
Alexia
Nästa stopp var nere i Hörby, hos en uppfödare som hade många skäckar. Alexia var ett supersött skäck halvblods-sto på 7 år, tyvärr var hon alldeles för outbildad och valpig för mig - dels klättrade hon upp på ett stengärd med mig på (????) dels var hon inte så van vid skänkel.
 
Dampe och Pontus
Tror jag nästa två hästar hette, två travarkillar här också på 9 och 10 år. Både ägaren och jag var nästan 100% säkra på att Dampe skulle vara den som passade mig bäst, då han var 1.65 och pigg och glad medan Pontus var 1.55 och väldigt lugn, däremot visade sig vara tvärt om. Pontus föll mig i smaken men tyvärr var han för liten... Kom inte ens upp på Dampe, då hästen kickade efter både mig och ägaren - jag sa, den hästen tänker jag inte ens sitta upp på :P
 
Miracle of Joy
Här hade jag väl nästan tappat hoppet, men hittade en fyra årig halvblodsvalack som hade blivit tävlad lite förut i hoppning. Han hade varit hingst till han var tre och så var han pappa också ;) Men en mycket trevlig kille som absolut visade att fyraåringar är inte bara busiga och stimmiga, dom kan hoppa snyggt och vara snälla också! Här fick jag upp hoppet och bestämde mig för att honom ska jag ta med mig hem! Däremot blev det krångel med ägaren då hon ångrat sig, tur var väl det för nästa provridning var:
Vappe
Jag kom med förväntningarna: en stimmig fullblodsvalack på 5 år, hur ska detta gå? Såg mig själv smaka grus.
 Men icke! Här satt jag upp på en väldigt fin och stabil kille som var väldigt känslig för hjälperna. Krävde att man jobbade honom ordentligt om man ville att han skulle gå i korrekt form och han hoppade som en gud! Kärlek vid första ögonkastet, då hans söta, snälla ögon tittade på en, och han lät en klia honom i ansiktet efter ridpasset :D Bestämde mig redan innan jag hoppat av honom att detta är en häst för mig, och det är de fortfarande efter 3 veckor ungefär :)

Detta är jag värd





Unnar mig lite ansiktsmask, tända ljus, färga ögonbrynen och fotbad :)

Ridpass

Körde ett ridpass för Jeanette idag, hade i åtanke att få en mjuk och fin Vappe som gick i en form där han höjde på ryggen och jobbade med ryggmusklerna som mest! Han var riktigt duktig. Bästa var nog traven, där mjuknade han något otroligt, galoppen var också fin. Stelast var skritten där jag säkert fick jobba i 15 minuter innan det lossnade helt. Efter traven var skritten bättre tycker jag :)
Att tänka på för mig är att skänkeln inte får falla så långt bak när jag håller om honom. Jag måste våga ta tag i tyglarna utan att bli stark och hård i handen så att han får ett jämnt stöd :) Underlaget var kanske inte på vår sida idag men han skötte sig utmärkt och gjorde så gott han kunde!

Öronmuffar

Titta va snälla mamma köpte av mig, till mig inne på Hööks :D Man fäster fast dom i hjälmen och så sitter dom fast där. Du slipper krångla med mössa under hjälmen och det värmer gott även blåsiga dagar :D

Dagens ridtur

Blev en ridtur imorse faktiskt, skrittade 10 minuter fram till skogen, sedan travade jag en hel del och tog sen lite galopp, skrittade igenom småstigarna, travade ännu mera och därefter galopp på raksträckan med lite galoppombyte och så. Travade sedan av honom på nästa raksträcka och skritt 10 minuter hem :)
 
Han skötte sig suveränt. Högergaloppen var starkare än vänster så den får vi träna upp, blev ändå en hel del långa galoppsträckor idag - super för konditionen :) likaså traven. Är väldigt noga med att värma upp länge i skritt, länge i trav för att sedan galoppera om de förgående gångarterna känns bra. Hur ska galoppen kunna kännas bra om inte skritten och traven gör det??? :)
 
Ps. Satt upp utan hjälm (!?) idag. Kom på mig själv lika fort som jag kom upp på honom att något saknades haha!

Färdig tidigt

Var faktiskt färdig tidigt idag i stallet, redan vid 12! Jag och felicia red en skrittrunda över stock och sten :) mys!

Utsläpp


Ska upp ur sängen nu, har utsläpp idag så drar upp vid åtta o ger dom morgonhö samt släpper ut dom sen :)

RIP

Idag går mina tankar till världens bästa Hanna, som tyvärr fått ta bort sin häst Fanny, som var en mycket speciellt och fin individ. Många styrkekramar ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Godnatt

Var uppe och släppte in samt nattade hästarna vid sju tiden förut, orkade inte rida så ryktade honom lite grann :D
Nu ska jag sova, natti! ♥

Snäll mami

Mamma kom inom med lite fredagsfika och handlade lite grejer :D snällt!


Ska njuta av min rast, sen är de back to work ;)

Bara jag?

Som sopar i boxen? ;)

Mums


Måste ju ha lite hjärtformade våfflor med socker och sylt på alla hjärtans dag :D eller "jävla hitte-på dag" som pappa kallar det ;)

Åker-bilder del2

99 kronor

Fyndade dessa helskodda ridbyxorna ihår på Hööks, för endast 99 kronor. Det är rätt så mycket värt det haha ;)

Happy valentines day

Godmorgon på er, och glad alla hjärtans dag! :D Mamma bjöd mig på gröt och så fick jag en liten present & kort!
Så nu blir det att baka cupcakes, och för er som inte ser så är det silikonformar och en receptbok :D
 
Kram på er, hoppas ni får en fin dag!

I'm so happy

I'm so glad that i've got you, I like to thank you and thank you means merci ;)

Mmmmmmm


Kom nyss hem efter jobbedag, besök på granngården och en ridtur på Vappe i alla gångarter. Drog på lite i galoppen med, de tyckte han va jättekul :D

Åker-bilder del1

Oredigerade, ocensurerade och här döljer vi inga fel haha ;)

Nytt stalltäcke



Köpte ett nytt stalltäcke till Vappe idag :D 250 kr på Hööks rea, tips tips tips - kika in där!

Godaste teet


Godaste teet just nu, svarta vinbär och lite honung i såklart ;) Vaknade med ont i halsen så fick bli att inviga det nya teet idag :)

Smakprov

Red Vappekillen på åkern idag, han var lite pigg till en början och ville testa nya matte lite haha :D Gick jättebra, lite stel i början men sen mjuknade han jättefint o blev lite trötter :D ♥ Fler bilder kommer en annan dag :)

Pigg häst

Så lycklig jag blir när Vappe är lycklig :D Tog en runda med Felicia idag och hennes häst Killen, Vappe blev alttså så himla glad när han fick galoppera i full fart ihop med Killen, så han fick fnatt hela vägen hem sedan hihi :D Kände att jag var tvungen att rida igenom honom i gräspaddocken för att se om han hade fnatt där med, men där gick han som en klocka och lyssnade finfint för hand och skänkel :) Underbara gossen ♥

Underbar praktikdag

Fan va roligt det är när man kommer in i det hela mer och mer. Idag fick jag till och med stå helt själv i kassan o ta emot kunder :D

Fick ett par snygga handskar idag med av Sanna, supersnällt verkligen!

Morning friday


Kör på en annorlunda hårstil idag än va jag brukar, snyggt! :)

Ha en bra fredag alla, jag är på g till stallet o sen praktiken :)

Åh min bebis!


Såhär spenderar jag min torsdagskväll, med söta björnar framför elden :D

Red älskade Vappe idag en sväng med Felicia, blev en runda runt edenryd och krogstorp :) Han är så mysig, stod och kelade med honom i evigheter efter att ja släppt in hästarna :D Mysis!

Gissa vem...

...Som har varit duktig och fått stå i kassan idag? JAAAG.
Vart läskigt första gången för man tror det är svårare än va de egentligen är med systemen, men det gick jättebra ju mer jag gjorde det ;) Sara fick va en av de första premiär-kunderna till mig haha :D

Godmorgon tjuren Ferdinand


Som står vid sitt träd och luktar på bloooommorna haha, typ ;) Han står alltid där så han får byta namn till Ferdinand ;)

Gamla goda Risifrutti


...Eller Ris Otto som min pappa alltid kallar det haha, det får bli min frukost idag. Är inte så värst sugen på något mer :)

Och tur att jag har blogg.se i mobilen för annars hade jag ALDRIG hunnit blogga nu för tiden. Hinner inte kolla datorn om dagarna haha! ;)

Chorse UF

Ja ni hittar oss i tidningen :) måste ju marknadsföra sig. Ser ni oss? ;)

Tisdag


Steg upp vid 7 tiden idag och fixade mig, därefter vidare mot stallet. Jag hann med att mocka, packa hö, fylla vatten, snacka lite skit med Carina och till och med rykta av Vappe :D så nöjd han var!

Just nu sitter ja på praktiken och käkar middag, en kycklingsallad som min älskade far gjorde igår :) mums!

Efter att ja slutat hade ja tänkt köra inom och städa på jobbet, vidare till stallet för att ge Vappe en godnattpuss och sen äntligen hem! Har en lång dag framför mig ;) Kram mina fina läsare!

Så typiskt mig!


Tror ni inte att jag drog ut på en jättemysig skrittur ändå? :D Haha nej men nu var det faktiskt så att jag fick sluta fyra så jag han med både mys och ridtur :D Vappe va superduktig, har precis släppt in dom och sagt godnatt!

Lunch time


Sitter och käkar lite lunch här på praktiken, kyckling och lite sallad fick de bli :) Hade tänkt rida ikväll efter praktiken men vädret tycker något helt annat, så får bli rykta och mysa med honom :)

Hoppas ni har en bra dag, kram!

Toppen helg

Helgen har varit super, i lördags red jag Vappe själv i skogen i alla gångarter vilket gick jättebra. Jag släppte in hästarna vid 5 och åkte vidare till min underbara pojkvän :D

Igår så red jag en tur med Felicia, några mysiga stigar kom vi in på, underbart :D Tog in hästarna vid 5, halv 6 och åkte vidare till Linus igen <3

Idag får Vappe antingen vila eller möjligtvis en skrittur/promenad. Vi får se, nu ska jag iallafall upp och mocka o sen vidare till praktiken :D
Puss och kram

Jag smälter

Galoppsträcka


Skulle ta en skrittrunda men Vappe o jag övervägde saken o bestämde oss för lite trav och galopp också! :D Mys!

Morrn

Hejsan! Är pigg och vaken och fick gröt till frukost idag igen! Har planer för Vappes box idag, dels ska vi sätta plåt på sidan av kanterna så han inte kan bita där och dels så ska jag få upp mitt nyinköpta & småmaskiga hönät! :)
Såhär ser den ut just nu, stoooor och luftig, ska köpa två nya vattenhinkar och så ska höet flyttas ;)

Handlat


Måste ju såklart handla lite när ja praktiserar där var dag ;) haha nej men jag behövde lite hästgodis och ett småmaskigt hönät :)

Tyvärr Lamicell

Detta året sköt ni ingen hare, tycker att det skriker ponny över det hela :( Då gillar jag de gamla bättre!
Jag är väl lite mer den stilrena typen kan jag väl tro, vilken kollektion tycker DU är snyggast? :D Ärligt nu!

Bättre bilder

Här är bättre bilder på hästen som jag skulpterat och målat i vår kurs "Bild och form" och jag är mer än nöjd! ;)

Friday 1 februari


Off to praktiken!