Skogstur

Fick bli en skogstur idag, med Simon som gående sällskap stackarn - får köpa en häst till honom. Shetlandsponny eller nåt liknande ;)
 
Gick iallafall bra, blev förföljda av en liten pippifågel, annars inget märkvärdigt ;) Duktig Hugo ♥

Dagens ridfit


Hade glömt hur varm och go min jacka från Börjes är, 99 spänn gav jag för den - som hittat!

Slängde även på mig mina blåa whitaker byxor och mina varma hv polo strumpor som jag så gott som har bott i när jag varit i stallet ;)

Frukost


Precis ätit frukost, och det bästa med att det snart är jul är att man kan slänga ner pepparkakor och clementiner i yoghurten ;)

Idag blir det att ta det lugnt fram till middag, sen blir det stallet och Simon kommer.

Ridbanan

 
Blev att prova Hugo på ridbanan, har ju endast ridit honom i skogen - även när jag provred honom :) Men det kändes bra, lite jobbigt i galoppen men ville bara känna på honom idag så ställde inga krav alls :)
 
Har ett annat bett nu också som ni kanske ser, rakt bett med fasta ringar :)

Liggandes i soffan



Ligger i soffan och kikar på olika bett, Hugo går på pelham nu men jag skulle vilja ha över honom på mitt raka bett med fasta ringar, lite stor skillnad där bara på skarpheten ;)

Däremot var han väldigt reglerbar att rida med sitsen, kunde både öka och minska skritten idag med bara sitsen! Ridturen i övrigt gick super trots blåsten, och trevligt med sällskap av Ann & hennes Winnie.

Har köpt nya gröna gummistövlar på Harald Nyborg för 129:- tips tips!

Jump Off Revolution

Någon som minns att jag i våras vann Hippsons "pannbands tävling" i samarbete med PS of Sweden? I vilket fall så har jag ännu inte fått mitt träns, mejlade dom i veckan och fick som svar att jag skulle få mitt träns efter Globen här i veckan :) Så när jag har fått det kan jag helt enkelt utvärdera och skriva vad jag tycker - än så länge vet jag inte ;)

Loppfrö


Har varit på EKO idag och köpt loppfrö till Hugo, han har spottat ut jord/lera de senaste dagarna som fastnat i kinderna på honom. Så jag antar att han får upp gräsrötterna med jord i när han äter i hagen och får då även ner i magen, inte bra.

Så nu blir de en liten kur med loppfrö, någon som vet om man kan låta det svälla tillsammans med betforen eller om man måste ha det i en egen burk att sedan hälla i? Tacksam för svar :)

Hemma


Är hemma ifrån jobbet nu, härlig jobbedag!
Ridtur imorgon med Ann :)

European vs. Original

I alla år som jag haft hårförlängning så har jag haft vad de flesta företagen kallar "Original hair" vilket är en hårkvalitet som liknar den indiska och asiatiska hårtypen med lite grövre strån. Jag har upplevt mycket trasslande trots bra behandling av håret (fläta när man sover, inpackning, silkesdroppar osv).
 
Nu den senaste gången provade jag Rapunzels "European hair" som ska va något tunnare och finare hårstrån från södra Europa och delar av Ryssland. Och GUD vilken skillnad säger jag bara.

Jag kan inte säga om det är håret i sig som är i bättre kvalitet eller om det är just för att det är samma hårtyp som mitt eget hår, vilket gör att det inte trasslar? Möjligen en kombination av bägge.
Skulle därför iallafall rekommendera det europeiska håret som dock är någon hundring dyrare/paket men lätt värt! Har heller inte upplevt att slingorna tappar lika mycket hår, kan kanske bero på att jag denna gång körde en isättningsmetod som heter "Nailhair" och som värms slinga för slinga fast i håret med hjälp av värmetång!
 
Mycket nöjd med andra ord! Frågor? Bara till att kommentera!
Bild: www.rapunzelofsweden.se

Fullspeckad dag

Lämnade mamma på jobbet och Simon på praktiken idag, körde vidare och släppte ut hästarna vid 8 tiden :) Därefter har jag mockat, fixat och även hunnit rida en sväng i skritt och så provade vi på en liten travsträcka! Gick super :)

Nu kör jag vidare mot en jobb eftermiddag på Hööks :) kraam på er

Dagens ridtur

Här kommer lite bilder från dagens skrittur runt lilla rundan, nöjd häst och nöjd ryttare :)
Fotoskön kille, öronen spikade på 90% av alla bilder :D

Gissa vem?

Gissa vem som kom springandes mot mig när ja ropa på han, åh gulle då :) Promenerade lilla rundan med raska steg tyckte Hugo, gick över förväntan :) Ridtur med Ann på torsdag får det bli iallafall :)

Fint väder


Plutten stod lugnt och fint o väntade när jag kom, nu myser dom ute i hagen. Rätt fint väder idag också förutom att det ska blåsa så..

Uppe med tuppen


Upp och morgonfodra nu då, se om Hugo kunnat slappna av nåt inatt :)

Idag anlände Hugo

Hans första natt hos mig inatt, får introducera hans nya box sen ;)

Hej och hå!

Händer lite grann just nu, lite för mycket för att jag ska hinna blogga verkar det nästan som haha ;) Fixat till boxen som Hugo ska stå i, pratat med mina blivande stallkompanjoner och lite så :) Tur man jobbar på Hööks och får lite rabatt när man köper så mycket saker till hästen hihi.
Köpte detta för 149:- till exempel, tips tips! (du får lixom inte ens ett fleecetäcke för 149:- här får du fleecetäcke+grimma+grimskaft)
 
Så kommer en ny kategori på bloggen "Be my circus star" eller Hugo som han kallas :)

Update

Jobbade igår, tänkte ut till pappa och byta till vinterdäck nu :) Och i helgen kommer Hugo :)

Ses i dimman

 

Greveholm

Provred lille Hugo "Be my circus star" idag :) Ser ni vilket slott det är? ;)

Senaste tiden i bilder

Min & Simons halloween pumpa
 
Mami hemkommen från London, hon hade med sig en massa fina grejer + en jacka & VS lotion!
 
Vart ute och gick igår, innan jag hjälpte pappa med att räfsa löv, åka till tippen & tvätta min bil
 
Och så jag innan shopping till halloween, var catwoman...