Nya fodret


Köpte hem nya fodret idag som jag tänkt testa. För muskeluppbyggnad med mycket proteiner :) Hippo Top One heter den och är pelletrerat foder. 

Hoppas på bra resultat :) 

Mycket häst... Önskelista

Blivit väldigt mycket häst på sistone här, men vad gör det? :D Tänkte i vilket fall visa min önskelista, sån får man väl ha fastän man är 20 år? Och kanske inte får grejorna ändå? Men iallafall!
Shires highlander combo 200g (Då mina två muppar tagit sönder ett varsitt täcke på två dagar...)
 
Nike air 90, åh va fina de är :D

D.brand dunjacka, så fin och så varm!


Självklart önskar jag mig att min familj och nära mår bra, att vi får vara friska och ta hand om varann. Men man får väl fortfarande drömma lite, eller?

Mina fina



Red Hugo i fredags och Saiko idag. Blev två likvärdiga rudor med lång framskrittning, lite joggning och massa galopparbete som de tyckte va skitkul (jag med) ❤️ Igår red jag Saiko med sällskap på Hugo, gick bra! 

Tidigt insläpp


Nu har mina hjärtan fått komma in, något tidigt pga det tråkiga vädret så de får stå inne och mysa. 

Pysslade om de båda med ryktning, mys och pyjamas på ❤️ Fina Saiko på bild. 

Dagens pay and jump

Kändes bra att avsluta detta året med en Pay and jump i Råby, som även var vår första ihop ☺ Gick bra att lasta och Simon fick vara hemma och va hästvakt till Saiko så han betedde sig här hemma - vilket hade gått superbra. Han hade stått och ätit sitt hö fram det tills vi kom hem igen ♥
 
Hugo var lite.. toppad på framridningen. Mycket hästar överallt så lite skutt och småstegringar samt bocksprång bjöd han mig på innan vi kom igång. Väl framhoppade och inne på banan så betedde han sig super, la in några travsteg både i 60 och 70 och lät rundorna va lugna och sansade. Mitt mål var att komma runt, så att vi var clear round på båda och han hoppade fint när jag red ordentligt är bara plus ♥ Älskade hästar.
 
Stolt matte, både över sig själv och hästarna.
Tackar alla som hjälpte idag.

Träningen igår!

Gick väl bra, tror jag? Allt ligger ju på mig och sitter jag bara korrekt så sköter sig resten fint haha ☺ Logiskt.
Travade och galopperade en del där jag fick tänka att sitta still med överlivet och gunga me med rumpan istället, tillslut fick jag med Hugos bakdel och det medförde vi sen i hoppövningarna.
 
Första övningen hade vi en skarp sväng över ett kryss i höger varv - tog mig säkert 5 gånger innan det flöt på bra. När han väl väntade på mig så tryckte jag inte ifrån och när han ville sticka så tog han ett steg extra så antingen för nära eller för långt.. Tillslut klickade det!

Nästa övning var 3 studs. där han tänkte även här: WOHO springa! Blev ju kaos och efter det fick han tänka om och sakta ner lite, tajma in så han klarade alla tre ☺
 
Nästa var att bara komma rätt på ett räcke, få rätt galopp innan och fortsätta med rätt galopp efter. Och därefter körde vi en bana på alltihop ☺

Svettig häst och svettig matte.
Ska nog gå bra på söndag ♥

Godkväll (snart natt)

Har varit en himla lång jobbedag på 11 timmar (phew) Och kommer hem till att Simon mockar till mig, så behövde bara fixa hö å vatten till mina älsklingar ♥
 
Imorgon blir det träning tillsammans med Hugo för sandra, och på söndag är det p a j :) Får ta med båda hästarna som det ser ut just nu ☺ Men det ska väl gå bra ☺
 
Trevlig kväll, nu är ja långledig & tar helg!!

Fälttävlan?

Igår red jag Saiko en runda ner mot havet, genom en kohage där vi fick vandra över stock och sten. Och snacka om att han tyckte det va kul att skutta över stengärdet och bäcken.
 
Tog idag samma runda med Hugo som tyckte det var minst lika roligt, kanske har två terränghästar här hemma? ☺

Foder?

Har ett tag nu kört Hippo bas cool till mina hästar, samt fibergi muscle up till Hugo. Men tänkte faktiskt övergå till Hippo top one, med mycket proteiner samt linfrökaka som är bra för tarmfloran ☺ Någon som haft detta? Ger inga mängder till mina hästar, max 1 kg/dag uppdelat på två gånger. Ger hellre mer grovfoder.